BANDIT | BIO - HANENMIX | 950 gram
0 Reviews | Review toevoegen

bio vers hanenvlees en rundvlees, zilvervliesrijst en niet-bio vis, zonder geur-kleur-smaakstof 100% natuurlijk

€ 7,30 *
Prijs per bak

Voorraad : 6

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Vraag over dit product?

Stel je vraag per email.

Ingrediënten: bio vers hanenvlees en rundvlees, zilvervliesrijst en niet-bio vis, zonder geur-kleur-smaakstof 100% natuurlijk
Analyse: Eiwit: 15% ;  Vocht: 64% ; Vet: 14% ; As: 2.1% ; Ruwe celstof 4.0%

Het verhaal achter de hanenmix:

EEN ECHT LEVEN VOOR HANEN
Haantjes die uit hun ei komen worden in de voedselindustrie binnen een dag gedood. Maar ook zij hebben, net als leghennen, recht op een goed leven, vindt Huub van de Lang, eigenaar van Bandit biologische dierenvoeding. Daarom lanceert hij een nieuwe en unieke diervoeding met vlees van biologische haantjes die alle ruimte en het beste voer hebben gekregen.

Pluimveehouders voor legkippen zien het liefst uit elk ei een hennetje komen. “Een haan legt geen eieren en het vlees ervan duurt langer om te garen, wat hem niet populair maakt in de westerse keuken”, licht Huub toe. Maar dat ze vrijwel meteen gedood worden zat hem steeds minder lekker. “We verkochten de eendagskuikens zelf ook, als voer voor katten en fretten. Maar ik vond het een sneu gezicht, die kuikens in een plastic zakje die nog geen dag hadden geleefd. Het strookte ook niet met de filosofie van Bandit. We produceren biologisch, mede omdat we willen dat het dier een goed leven heeft gehad. Daarom kiezen klanten ook voor onze producten.”
Huub waagde de gok en liet op eigen kosten een paar duizend biologische haantjes opfokken bij een boer die mee wilde pionieren. Normaal krijgen boeren vleeskippen om op te fokken, wat sneller gaat en rendabeler is. “We zochten ruim een half jaar voordat we iemand hadden gevonden die het avontuur aan wilde gaan. Hij durfde het aan omdat we een afzetmarkt konden bieden.”
Genoeg voedingsstoffen
De klanten betalen iets meer voor deze hanenvleesmix omdat de kosten hoger zijn. De hogere kosten die Bandit betaalt, worden doorberekend in de productprijs. “We zijn sowieso niet de goedkoopste omdat we de enige producent van biologische diervoeding zijn die complete dieren verwerkt. Andere producenten gebruiken hoofdzakelijk rest- en afvalvlees. Bandit koopt bij boeren oude biologische legkippen, melkgeiten, schapen en melkkoeien op. Verwerking ervan is kostbaarder, maar je weet wel dat je huisdier een goede complete voeding krijgt. En volledig bovendien: we voegen geen chemische vitaminen en mineralen toe. Omdat we gebruik maken van complete dieren hoeven we niets toe te voegen. Alle benodigde en essentiële nutriënten zijn aanwezig zodat de honden of katten geen tekorten kunnen oplopen. We hebben zelfs een zeer uitgebreide analyse op aminozuren en omega 3 en 6 vetzuren voor handen om dit aan te tonen.
Steentje bijdragen
Diervoeding met hanenvlees blijkt een succes. Veel klanten hebben de hogere prijs er graag voor over, merkt Huub. Tot zijn verrassing vliegen de bestellingen vanaf het eerste moment de deur uit. “Ik vind het een mooie gedachte dat je op deze manier eendagskuikens veel meer kunt bieden”, zegt Gerrit de Groot, die zijn honden al jaren Banditvoeding geeft. “Onze vorige hond gaven we altijd vers biologisch vlees van Bandit, hetzelfde geldt voor de pup die we nu hebben. Ze worden er vrolijk en oud van, zeg ik altijd. De biologische hanenvleesmix kost wat meer, maar het idee spreekt me erg aan. We geven zoveel geld uit aan van alles, en het voedsel van je huisdier mag dan opeens niet te veel kosten? Dat gaat er bij mij niet in. Onze vorige hond heeft nooit een arts gezien. Goedkoop voer weegt niet op tegen een hoge doktersrekening. Ik denk erover om over te stappen op de hanenvleesmix – we kunnen het missen, ik beknibbel ook niet op het vlees op mijn eigen bord. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan diervriendelijk vlees.”
We gaan zeker door met dit nieuwe product, besluit Huub. “Er is echt veel belangstelling voor. Ook krijg ik veel mails van mensen die dit nieuwe product fantastisch vinden. Dat is waarvoor we het doen: zij gunnen de haantjes, net als ik, een goed leven.”

**Een sympathiek initiatief**
“Haantjes van legrassen worden al op de markt gebracht als speciaal product voor menselijke consumptie. Bij mijn weten is Bandit de eerste producent die met hanenvlees voor dieren aan de slag gaat. Ik ken ze als een consciëntieuze diervoedingsproducent, die goed kijkt naar de samenstelling van het voer. Het is nu nogal een hype om vers vlees te voeren, maar consumenten kiezen te snel voor goedkoop. Ik zie te veel producenten die meer bezig zijn met het vermarkten dan met de kwaliteit van het voer. Ik vind de voeding met hanenvlees een sympathiek initiatief: het past in Bandits filosofie en ideologie over zo verantwoord en diervriendelijk mogelijk produceren. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je van tevoren het geslacht kan bepalen, dus nog voordat het ei uitkomt. Men is daar wel mee bezig, maar de techniek is voorlopig nog niet zover dat het in de praktijk toegepast kan worden”
**Thea van Niekerk, onderzoeker van welzijn van pluimvee, Wageningen Livestock research (verbonden aan Wageningen University & Research)** tekst artikel Beyke Goris - journalist foto's: Marcel Berendsen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Vraag over dit product?

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten en het functioneren van onze webshop te verbeteren.

WELKOM BIJ MEAT AND BONES!

Wij zijn geen reguliere winkel maar een webshop met afhaalmogelijkheid in MALDEN.

Jouw online geplaatste bestelling verwerken wij met veel liefde en plezier.
Zonder bestelling geen afhaal mogelijk; bestel dus online.

Zodra je bestelling klaar staat krijg je hiervan bericht per email; zo kom je niet voor niets.
Je kunt veilig bij ons afhalen ook in deze (Corona) tijd; zorg voor elkaar, respecteer elkaar.

Betaling: PIN of IDEAL (geen contanten!)

2021 - GESLOTEN:
ma + di 26-27 april - Koningsdag
do + vr 13-14 mei - Hemelvaart
ma 24 mei - 2e Pinksterdag